Thuiszorg van de zorgverlenersMantelzorgers

Zorg voor de mantelzorger, is voor VIZ van groot belang.

 

Wij kijken continu met de mantelzorger, is de draagkracht en de draaglast nog in balans ?
Wij kijken samen met u, waarbij u ontlast wilt worden, welke wijkinitiatieven er zijn die kunnen bijdragen aan uw situatie.
Wij geloven dat het ondersteunen van mantelzorger maatwerk is, wij hebben dus geen blauwdruk voor elke mantelzorger. De enige regel is dat wij naar u luisteren.
 Vanuit daar kijken wij samen met u naar  hoe uw rol, onze rol, en de rol van de initiatieven in uw wijk een meerwaarde kunnen hebben voor u als mantelzorger
Ook hebben wij meerdere hulpmiddelen op voorraad, soms heeft u als mantelzorger alleen behoefte aan fysieke ontlasting. Door u uit te leggen en verschillende hulpmiddelen te laten ervaren kunt u op uw eigen manier kennismaken met verschillende hulpmiddelen. 
Als u een hulpmiddel vindt die bij uw situatie past,  kunt u deze aanvragen bij het hulpmiddelencentrum in uw regio.

 

Bent u mantelzorger en wilt u (sporadische) ontlast worden van uw zorgtaken, of wilt u handvatten krijgen in het gebruik van hulpmiddelen? Neem dan contact met ons op en wij zullen samen kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

  Er zijn meerder hulpsites en instanties waar u zelf naar toe kunt zonder onze hulp. Voor algemene vragen, of informatie kunt u terecht op Vereniging Mantelzorg, druk op de knop hieronder om naar hun website te gaan.Woont u in Groningen, Hoogkerk of Haren,  kunt u met al uw mantelzorg vragen terecht bij het WIJ-team bij u in de wijk. Klik op de button hieronder om contact te zoeken met het WIJ-team in uw regioVoor hulpmiddelen advies kunt u onder andere terecht bij Vegro en Medipoint. klik op de buttons hier onder voor het telefoonnummer van de hulpmiddelen-advies lijn, u kunt dan gelijk vragen of het volledig vergoed wordt.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info